Kenosystem

Öka dina vinstchanser med Kenosystem

Precis som med lotto, stryktipset och med många andra spel kan du göra ett system om du vill öka dina vinstchanser i nästa Kenodragning. Många spelare väljer att undvika nummerspel som Keno. Anledningen till detta är ofta att dem anser att de inte kan göra något för att öka sina chanser till vinst i dessa spel och att de enbart går ut på att ha tur. Detta må vara faktum när det gäller många andra nummerspel, men när det gäller Keno så är det en sanning med modifikation. I detta spel kan du nämligen använda dig av något kallat Kenosystem. Just detta är vad denna text ska handla om.

Vad är Kenosystem?

Många Kenospelare har som vana att använda sig av Kenosystem när de spelar detta populära spel. Men vad exakt innebär detta? För att ta allt från början så består Keno av olika Kenonivåer. Dessa är 11 till antalet och sträcker sig från nivå 1-11. Ju högre nivå du spelar på desto fler nummer krävs det att du prickar in rätt. Det blir alltså svårare att få till en vinst ju högre nivå du spelar på, men samtidigt blir vinsterna desto större ju högre nivå det gäller.

När du använder dig av ett systemspel i Keno så spelar du på en och samma Kenonivå. Dock så lägger du då ett flertal olika spel på denna. Du väljer då alltså ut en mängd olika nummerrader på en och samma Kenonivå. Självklart är det helt och hållet upp till dig att välja vilka nummer som du vill inkludera i de olika raderna, nummer som ska variera från rad till rad. Det sägs dock vara en bra idé att inte låta de olika raderna variera alltför mycket eftersom detta i så fall minskar dina vinstchanser jämfört med om du hade spelat med nummer som till en viss del liknar varandra.

Olika typer av Kenosystem

När det gäller vilken typ av Kenosystem som du kan använda dig av så finns det några olika typer av dessa. En av dem kallas för variantsatsning. Denna typ innebär att du spelar på ett och samma spel men med flera olika uppsättningar av nummer.

En annan typ av Kenosystem som är vanligt förekommande inom branschen är en så kallad kombinationssatsning. Använder du denna typ så innebär det att du kombinerar flera olika satsningar eller variantspel under en spelomgång.

Kung Keno är en typ av specialfunktion som du kan välja till när du spelar Keno. Denna är tillgänglig om du spelar Keno hos Svenska Spel och går ut på att det under varje dragning väljs ut ett nummer vilket räknas som Kung Keno-numret. Har du med detta nummer i en vinnande nummerrad och har valt att inkludera Kung Keno i ditt spel så innebär detta att din vinst då blir betydligt större än vad som annars hade varit fallet. I många fall så resulterar det närmare bestämt i att din vinstsumma flerdubblas jämfört med om du hade använt dig av ett enkelspel.

Kenoxpress - snabb variant av keno

Fördelar och nackdelar med att använda sig av Kenosystem

Fördelen med att använda sig av Kenosystem är att det ökar chanserna till att du ska lyckas få till en vinst. Detta är mycket logiskt eftersom ju fler nummerrader du spelar på desto större blir förstås chansen att du ska lyckas pricka in en vinnande sådan. En annan fördel är att det även kan resultera i större vinstsummor vilket t.ex. är fallet om du använder dig av Kung Keno.

När det gäller nackdelar så är dessa att det blir dyrare att spela Keno med Kenosystem än vad det är att använda sig av enkelspel eftersom du då får betala för flera nummerrader istället för en. Använder du dig av Kung Keno så får du dessutom betala dubbelt så mycket för en rad jämfört med ifall du skulle använda dig av ett enkelspel. Kung Keno kostar alltså lika mycket som en enskild nummerrad gör.

Ett annat sätt som kan resultera i ökade chanser till vinst kan vara att du väljer att använda dig av statistik när du spelar. Du kollar då upp vilka nummer som statistiskt sett oftast dyker upp i Kenodragningar och använder dig sedan av denna information när du ska välja ut din nummerrad.

Eftersom Keno är ett av de billigaste spelen inom branschen att spela på så behöver detta dock inte betyda att du måste satsa några jättesummor för att använda dig av Kenosystem. Det kan därför utan tvekan vara värt att inkludera detta i ditt spelande, åtminstone någon gång då och då. Trots att det kostar mer så ger det dig som sagt var nämligen både större chanser till vinst samtidigt som det kan resultera i större vinstsummor.

Likt övriga strategier och systemspel inom branschen så är det dock viktigt att du kommer ihåg att Kenosystem inte på några sätt eller vis garanterar dig någon vinst. Skulle du stöta på en aktör som hävdar sig erbjuda ett sådant system så är detta lögn. Skulle det finnas ett system som garanterade vinst så skulle detta först och främst nämligen vara känt bland branschens alla spelare. Dessutom hade det inte fungerat eftersom ett spel med ett sådant system hade behövt läggas ner. Ett system eller en strategi som garanterar vinst hade nämligen resulterat i att den aktör som erbjöd detta spel då hade blivit av med oerhörda summor i vinstutbetalningar. Kort och gott så kan ett Kenosystem alltså resultera i att dina chanser till vinst kan bli större jämfört med ett enkelspel samtidigt som det även kan resultera i större vinst. Det garanterar dock ingenting och kan även sluta med att du inte vinner något överhuvudtaget.