KenoXpress

Keno är ett nummerspel som sedan många år tillbaka varit ett mycket populärt spel i Sverige. Detta nummerspel påminner på många sätt och vis om en kombination av lotto och bingo. Den dagliga Keno-dragningen sänds i TV4.

Det finns dock de spelare som inte tycker om att behöva vänta på den dagliga Keno-dragningen som sänds på TV utan föredrar mer snabba drag. För dessa spelare är KenoXpress ett utmärkt alternativ. Vi ska i denna artikel ta oss en närmare titt på denna intressanta variant av Keno.

Vad är KenoXpress?

KenoXpress är en populär variant av Keno som sedan 2009 erbjuds i Sverige av Svenska Spel. KenoXpress är i grund och botten samma spel som Keno, det som skiljer dessa spel åt är dock viktigt för oss att redogöra för här. Skillnaden är att du som KenoXpress spelare inte behöver vänta någon längre stund på att dragningen ska äga rum. I KenoXpress får du nämligen på en gång reda på om du vinner eller inte efter det att du har lagt ett spel. Du kan därför spela KenoXpress precis när som helst och hur många gånger du vill på en och samma dag.

En annan skillnad mellan KenoXpress och vanlig Keno är att KenoXpress har ett lägre vinsttak. Medan vanlig Keno har ett vinsttak på 30 eller 40 miljoner beroende på vilken Keno-nivå som du spelar på så har KenoXpress nämligen ett på 2 miljoner. Likt vanlig Keno så har KenoXpress en fast vinstplan.

Hur spelar jag KenoXpress?

Reglerna i KenoXpress är identiska mot de i vanlig Keno. Med andra ord så är målet när du spelar KenoXpress att du ska lyckas med att pricka in så många nummer rätt som möjligt när du väljer ut en nummerrad. Närmare bestämt så plockas 20 nummer ut av 70 möjliga och av dessa gäller det alltså att du ska lyckas pricka in så många rätt som möjligt för att få till en stor vinst.

Precis som vanlig Keno så har KenoXpress även en mängd olika nivåer som du kan spela på. Ju fler nummer som du spelar på, desto högre blir din Keno-nivå, och ju högre nivå du spelar på desto större vinster kan du få. Sammanlagt så finns det 11 olika Keno-nivåer som du kan välja bland, och var och en av dessa har sina egna vinstplaner och möjliga vinstsummor. De olika nivåerna har även olika nummer när det kommer till hur många rätt du behöver gissa för att få till maxvinsten på nivån ifråga. För nivå 11 är detta 11 nummer rätt, för nivå 10 är det 10 nummer rätt, för nivå 9 är det 9 nummer och så vidare. När du ska plocka ut de nummer som du tror kommer att ingå i den nummerrad du satsar på så kan du antingen välja ut dem själv, eller så kan du låta datorn göra det åt dig när du spelar på nätet.

När du spelar KenoXpress kan du även välja att satsa på mer än en rad. Den minsta insatsen som du kan lägga per rad är 5 kr medan den högsta är 100 kr. När det gäller vinster i KenoXpress så ligger även den lägsta av dessa på 5 kr, medan den högsta som tidigare nämnt rör sig om 2 miljoner kr.

Kung KenoVinnare i KenoXpress

Ytterligare en likhet mellan vanlig Keno och KenoXpress är Kung Keno. Kung Keno är närmare bestämt något som du själv kan välja om du vill vara med och spela på eller inte. Spelar du på detta så behöver du lägga dubbla insatsen mot den insats du annars hade spelat med. Kung Keno fungerar sedan som så att av de 20 nummer som spelet plockar ut så blir ett av dem Kung. Har du en vinnande rad som inkluderar detta nummer så innebär det att din vinst utökas upp till hela tre gånger. När du spelar KenoXpress på nivå 11 så gäller dock inte Kung Keno, detta eftersom maxvinsten i KenoXpress är alltså alltid 2 miljoner kronor.

Varför spela KenoXpress istället för vanlig Keno?

Varför ska du då spela KenoXpress istället för vanlig Keno? Detta är en fråga du kanske ställer dig, framför allt med tanke på hur lika de båda spelen är samtidigt som denna kenoform har ett betydligt lägre vinsttak än vad vanlig Keno har. Ett av skälen till varför du då skulle kunna tänkas välja att spela KenoXpress istället för vanlig Keno är att du alltså inte behöver vänta på att få ditt resultat när du spelar KenoXpress. När du spelar denna variant får du direkt reda på om du vunnit eller inte, och behöver inte gå och vänta på att Keno-dragningen ska äga rum.

Ett annat skäl till varför du skulle kunna föredra KenoXpress framför vanlig Keno är att du kan spela flera gånger på KenoXpress på en och samma dag, och detta med olika dragningar. Detta skiljer sig mot Keno där du visserligen kan lägga flera olika spel på en och samma dag men det sker alltså en Keno- dragning per dag.